Klaus Iohannis a primit, la Cotroceni, mai mulţi ambasadori, printre care şi pe noul ambasador al Rusiei la Bucureşti

Sursa foto- x

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi la Palatul Cotroceni, pe Nunţiul Apostolic în România, Monseniorul Giampiero Gloder, pe ambasadorul agreat al Republicii Chile, Julio Antonio Bravo Iubini, şi pe ambasadorul agreat al Federaţiei Ruse, Vladimir Gheorghievici Lipaev, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, transmite Administraţia Prezidenţială. Comunicatul de presă nu precizează nimic despre discuţiile avuta loc între şeful statului şi ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Vladimir Lipaev.

Astfel, conform sursei citate, Klaus Iohannis a exprimat sprijinul autorităţilor române pentru îndeplinirea cu succes a mandatului noului Nunţiu Apostolic la Bucureşti. În cadrul discuţiilor cu Monseniorul Giampiero Gloder, au fost evidenţiate principalele repere în relaţia bilaterală recentă, precum cele două vizite apostolice în România, efectuate de Sanctitatea Sa Papa Francisc în anul 2019 şi, în urmă cu 25 de ani, de Papa Ioan Paul al II-lea. Nivelul foarte bun al relaţiei bilaterale reprezintă o bază solidă pentru continuarea cu rezultate pozitive a proiectelor comune, în particular în domeniile social, cultural, dar şi privind educaţia şi sănătatea.

În dialogul cu ambasadorul Republicii Chile, Preşedintele României i-a urat succes în îndeplinirea noului mandat şi a exprimat interesul pentru intensificarea relaţiilor româno-chiliene, precum şi pentru dezvoltarea iniţiativelor de colaborare sectorială.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: