Skip to content
Politică

Klaus Iohannis a promulgat legea care aduce reglementări privind produsele biocide

Klaus Iohannis Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2019 privind stabilirea unor măsuri în vederea implementării activităţilor de evaluare necesare pentru aprobarea substanţelor active ale produselor biocide şi pentru autorizarea produselor biocide, transmite Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri în vederea implementării activităţilor necesare pentru aprobarea substanţelor active ale produselor bioacide, precum şi pentru autorizarea produselor biocide, în contextul îndeplinirii angajamentelor asumate de România, derivate din calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene.

Legea prevede aprobarea tarifului pentru activităţile de evaluare necesare pentru aprobarea şi reînnoirea aprobării pentru substanţele active ale produselor biocide, precum şi pentru autorizarea şi reînnoirea autorizării produselor biocide.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii contractează servicii, cu respectarea prevederilor privind achiziţiile publice, pentru derularea activităţilor de evaluare prevăzute de lege.

Pe 4 septembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul de lege ca prim for sesizat, iar votul decizional al Camerei Deputaţilor a fost dat pe 17 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *