Klaus Iohannis a promulgat legea care exclude posibilitatea suspendării executării pedepsei cu supraveghere

Sursă foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Actul normativ exclude posibilitatea dispunerii suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 209 – sclavia, art. 210 – traficul de persoane şi art. 211 traficul de minori, din Codul penal.

Iniţiativa de lege a deputaţilor PSD, Alfred Simonis şi Petre Florin Manole, promulgată de către şeful statului prevede şi că pentru sclavie limitele cresc de la 3 – 10 ani la 5 – 12 ani, iar pentru traficul de persoane limitele cresc de la 3- 10 la 5 – 12 şi pentru forma agravată, de la 5 – 12 la 7 – 15. Deputatul PNL Cristian Băcanu a afirmat despre proiectul de lege adoptat, pe 28 mai, de către Camera Deputaţilor, că astfel „protejăm generaţiile viitoare” prin înăsprirea pedepselor pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori şi pornografie infantilă.

Conform expunerii de motive a iniţiativei legislative, „combaterea traficului de persoane reprezintă o prioritate pentru autorităţile române, ca urmare a impactului negativ asupra persoanelor traficate, a caracterului complex şi transfrontalier al acestui fenomen, a mobilităţii şi flexibilităţii a grupărilor organizate, în paralel cu profesionalizarea infractorilor cu specializare pe segmentul victimizării fiinţelor.”.

Deputatul PNL Cristian Băcanu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că „pedepsele pentru sclavie cresc şi vor fi de la 5 la 12 ani”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: