Skip to content
Societate

Klaus Iohannis a promulgat legea care stabileşte sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi actul normativ pentru aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 217/2020 pentru modificarea art .9 din ordonanţa Guvernului 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, legea reglementează ca sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) să fie în municipiul Bucuresti sau în localităţile limitrofe.

Şeful statului a semnat mai multe decrete prin care a promulgat mai multe legi, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, preşedintele Iohannis a promulgat actul normativ pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 209/2020 privind modificarea art. IV alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 180/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri cu privire la acordarea concediilor medicale şi pentru reglementarea unor măsuri în domeniul sănătăţii cauzate de evoluţia răspândirii infecţiilor determinate de virusul SARS-CoV-2.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat şi decretul de promulgare a legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 216/2020 privind prorogarea unui termen şi cel de promulgare a legii pentru completarea art. 66 din Legea îmbunătăţirilor funciare nr.138/2004.

De asemenea, şeful statului a promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 180/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri cu privire la acordarea concediilor medicale.

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis a promuglat actul normativ pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *