Skip to content
Politică

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Timişoara primeşte parte din finanţarea de la bugetul de stat, în valoare de 164 milioane lei

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care Programului cultural naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” primeşte o parte din finanţare de la bugetul de stat, fiind vorba despre 164 de milioane de lei împărţite între Primărie, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Culturii/Teatrul Naţional şi Asociaţia TM2023.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, precum şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional ”Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Pe 4 octombrie, proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de către Camera Deputaţilor, notează news.ro.

Primarul Timişoarei Dominic Fritz preciza atunci că această finanţare va susţine investiţiile în infrastructura culturală, cât şi o parte a programului cultural al anului 2023.

Azi, Parlamentul a transmis un semnal important: Timişoara, Capitală Europeană a Culturii este un proiect strategic pentru România. Camera Deputaţilor a aprobat legea prin care Capitala Culturală primeşte o parte din finanţare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei împărţite între Primărie, Consiliul Judeţean Timiş, Ministerul Culturii/Teatrul Naţional şi Asociaţia TM2023. Aceşti bani vor susţine atât investiţiile în infrastructura culturală, cât şi o parte din programul cultural al anului 2023. Noi nu am lăsat programul să stagneze, ci am finanţat de la bugetul local, atât investiţiile, cât şi programul pentru instituţiile şi operatorii culturali. Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni şi de la bugetul de stat”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Edilul a adăugat că „e o veste care ne încurajează că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timişoara, ci şi pentru vizibilitatea României pe plan european”.

Sper că mediul politic a înţeles că susţinerea Timişoarei este o oportunitate uriaşă pentru toată lumea. Le mulţumesc parlamentarilor şi oamenilor politici care au înţeles importanţa strategică a acestui titlu şi au susţinut legea votată azi”, a conchis Fritz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *