Skip to content
Politică

Klaus Iohannis a semnat și a promulgat încă 3 legi, printre care și modificarea Legii educației

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 mai a.c., următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 223 din Legea educației naționale nr. 1/2011. Legea prevede că instituţiile de învaţământ superior de stat pot aloca fonduri pentru cluburile sportive universitare şi pot pune la dispoziţia acestora baza materială a universităţii, în mod gratuit. De asemenea, cluburile sportive universitare pot pune baza materială proprie la dispoziţia universităţilor, în mod gratuit.

„Instituţiile de învăţământ superior de stat pot prelua în subordinea lor cluburi sportive, caz în care devin ordonatori secundari de credite”, se arată în lege.

Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicității imobiliare nr. 7/1996, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.Decret privind supunerea spre adoptare Parlamentului a acceptării Protocolului, deschis spre semnare la Luxemburg la 8 iunie 2017, de modificare a Tratatului referitor la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS), semnat la Luxemburg la 29 iunie 2000, precum și a modificării art. 115 alin. (1) lit. k) din Ordonanța Guvernului nr. 83/2001 privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple și serviciilor publice comunitare regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *