Skip to content
Alegeri

Klaus Iohannis: Adunările electorale ar putea fi interzise. Pe primul loc nu sunt sondajele, ci românii și sănătatea lor

Facebook/KlausIohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, că ar putea fi interzise reuniunile electorale din campania pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Potrivit şefului statului, o astfel de decizie ar urma să fie luată în funcţie de evoluţia pandemiei. În prezent, sunt permise evenimentele electorale în limita a 50 de persoane în aer liber şi 20 de persoane în spaţii inchise.

Campania electorală se poate desfăşura online. Asta am recomandat de câteva săptămâni, dacă nu de luni bune. Adunările nu sunt necesare, politicienii activi pot folosi multitudinea de variante media şi online pentru a-şi transmite mesajele”, a spus Iohannis. „Dacă (pandemia) evoluează într-un sens nedorit şi aceste adunări vor fi interzise”, a mai declarat şeful statului.

În context, președintele s-a declarat convins că PNL va câștiga scrutinul și va forma guvernul: „Nu cred că PNL va pierde alegerile, eu cred că le va câștiga și împreună cu alte partide democratice va genera o majoritate în Parlament pentru a păstra PSD în afara deciziei politice. PSD are o singură preocupare: să tragă frâna de mână la propunerile făcute de Guvern în Parlament.

Suntem în pandemia prin care trebuie să trecem, iar guvernul a fost ales să gestioneze treburile publice, și trebuie să le gestioneze indiferent cât de popular sau impopular devii prin măsurile care sunt bune trebuie luate. Pe primul loc nu sunt sondajele, ci românii și sănătatea lor. După alegeri mă aștept la un guvern format în jurul PNL”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *