Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, alături de baronul Brukenthal și savantul Oberth într-o carte pentru copii editată la Sibiu

turnulsfatuului.ro

Numele preşedintelui Klaus Iohannis apare, alături de personalităţi cu origini săseşti din Transilvania, într-o carte pentru copii editată la Sibiu.

Potrivit turnulsfatului.ro, editura Honterus de la Sibiu a editat un caiet cu ghicitori şi puzzle-uri pentru copii, la iniţiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.

”Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate” este o carte pentru cei mici care pot afla mai multe despre regiunea Transilvaniei în general şi despre bisericile fortificate în special.

În carte apare un exerciţiu-labirint, în care sunt imaginile a cinci personalităţi cu origini săseşti şi cinci imagini care se potrivesc pentru fiecare dintre acestea. Descrierea sarcinii este: ”Cinci saşi celebri s-au rătăcit. Ajutaţi-i să-şi găsească drumul spre casă, evidenţiindu-le drumul cu creioane colorate”.

Personalităţile sunt: baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul şi pastorul luteran sas născut la Mediaş, Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei şi astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Braşov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar şi fostul primar al Sibiului, actual preşedinte al României, Klaus Iohannis (născut în 1959).

Imaginile care se potrivesc celor cinci sunt: Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, Biserica Neagră din Braşov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu şi o rachetă spaţială.

Pentru Klaus Iohannis este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piaţa Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *