Skip to content
Politică

Klaus Iohannis: Am vorbit cu ambasadoarea Odobescu despre Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a comunicat ambasadorului României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, poziţia sa în legătură cu ocuparea funcţiei de procuror-şef european de către Codruţa Kovesi. ”Eu, preşedintele României, sunt pentru doamna Kovesi în funcţia de şef al Parchetului European”, a transmis Iohannis, scrie news.ro.

Şeful statului a fost întrebat, vineri, dacă a vorbit cu Luminiţa Odobescu despre susţinerea candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef European.

”În chestiunea procurorului şef-european, pot să vă confirm că am comunicat doamnei ambasador Odobescu opinia mea despre candidatura doamnei Kovesi. Opinie pe care pot să v-o spun foarte clar, foarte limpede şi simplu: am comunicat că eu, preşedintele României, sunt pentru doamna Kovesi în funcţia de şef al Parchetului European”, a declarat Iohannis.

Înrebat dacă i-a cerut Luminiţei Odobescu să voteze ”pentru”, Iohannis a spus: ”Alte întrebări dacă ar mai fi”.

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *