Skip to content
Politică

Klaus Iohannis are un „plan B” dacă Guvernul va adopta ordonanţa graţierii

jurnalistii.ro

Preşedintele Klaus Iohannis are un „plan B” în cazul în care Guvernul României va adopta ordonanţa de urgenţă (OUG) privind graţierea.

„Evident că am un plan B, dar nu vi-l spun astăzi”, a declarat Iohannis marţi seară, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Președintele României a opinat că Legea grațierii nu este soluția pentru supraaglomerarea din închisori, adăugând că România are un termen de circa 18 luni ca să elaboreze un pachet de măsuri pentru evitarea sancțiunilor de la CEDO. Declaraţiile au fost făcute la Strasbourg, unde Iohannis a mers să participe la reuniunea Consiliului Europei.

De asemenea, Klaus Iohannis a reacţionat la declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care a anunțat că va iniția două referendumuri în această primăvară: unul privind imunitatea parlamentarilor, iar celălalt legat de redefinirea familiei în Constituție.

„Anunță președintele referendum și toată lumea sare că vor și ei referendum”, a comentat Iohannis ironic, adăugând că exclude ipoteza organizării a trei referendumuri în primăvara acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *