Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, prima reacție după adoptarea OUG care prevede modificarea legilor Justiției

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis reacționează după OUG adoptată, marți, de Guvern, care prevede modificarea  legilor justiției. Șeful statului consideră că acest demers asigură ”un statut special” pentru cei cu probleme în justiție.

”PSD a acționat astăzi din nou împotriva Justiției și a statului de drept, împotriva României și a cetățenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanțe de urgență un statut special pentru cei care au probleme în justiție. Și românii, și liderii europeni știu că nu există nicio altă justificare pentru obsesia de a slăbi până la ineficiență justiția din România, în afară de interesele personale. România nu poate fi pusă la dispoziția celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiției” a scris președintele pe pagina de facebook.

Reamintim că OUG pentru modificarea legilor justiţiei şi a unor regulamente privind admiterea la INM a fost adoptată, marţi, în şedinţa de Guvern, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Ministrul a subliniat că propunerile de modificare au venit din partea CSM.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *