Skip to content
Politică

Klaus Iohannis condamnă ferm tentativa de lovitură de stat din Turcia: „Stabilitatea ţării, pe baza respectării democraţiei…”

Președintele României, Klaus Iohannis, sâmbătă, a făcut publică, printr-un comunicat de presă, poziția sa cu privire la evenimentele care au produs turbulențe pe scena politică a Turciei, în seara de vineri, spre sâmbătă.

Preşedintele României a fost şi este în contact permanent cu instituţiile române competente cu privire la situaţia din Turcia încă de la începutul evenimentelor. Turcia este un partener strategic al României şi aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea ţării, pe baza respectării democraţiei şi instituţiilor democratic alese de poporul turc, este importantă pentru securitatea regională, europeană şi internaţională. Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă speranţa că ordinea publică va fi restabilită în cel mai scurt timp„, a informat Administraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit Romaniatv.net

Şeful statului a dat asigurări că misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregătite să acorde toată asistenţa necesară, în caz de nevoie, cetăţenilor români aflaţi în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *