Klaus Iohannis, de Ziua Mondială a Mediului

Sursă foto: Facebook / Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, de Ziua Mondială a Mediului, că lansează un apel către instituţiile publice relevante să susţină creşterea nivelului de ambiţie în materie de împăduriri, restaurare a terenurilor, combatere a deşertificării şi gestionare a secetei.

”Marcarea pe 5 iunie a Zilei Mondiale a Mediului aduce în atenţia publică importanţa acestei tematici vitale şi are menirea de a mobiliza milioane de oameni din întreaga lume, instituţii publice, actori non-guvernamentali şi economici pentru a acţiona în vederea protejării mediului. Ziua Mediului 2024 se centrează pe readucerea în stare bună a terenurilor, pe combaterea deşertificării şi pe creşterea rezilienţei la secetă. Amplificate de schimbările climatice, deşertificarea şi seceta sunt provocări pentru întreaga lume, afectând inclusiv România”, spune preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului arată că, potrivit ONU, la nivel global, numărul şi durata secetelor au crescut cu 29% faţă de anul 2000, iar, dacă nu se iau măsuri urgente, seceta ar putea afecta peste trei sferturi din populaţia lumii până în 2050

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: