Skip to content
Politică

Klaus Iohannis: Decizia CEDO nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR e și mai puternic zdruncinată

Klaus Iohannis Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Marți. într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a precizat că decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR.

„Credibilitatea CCR, afectată oricum de decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată”, spune președintele.

" "
" "

„Astăzi, CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale. Drepturile fundamentale ale omului depășesc frontiera unui stat. Sunt valori esențiale pentru o societate democratică. O asemenea decizie a CEDO, fără precedent, nu poate rămâne fără consecințe.

Credibilitatea CCR, afectată oricum de decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată. CCR e obligată să respecte la rândul ei Constituția. CCR are obligația de revizui de îndată nu numai decizia referitoare la revocarea dnei Kovesi, dar și alte deciziei luate în considerarea unor simple declarații. Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR. E clar că Parlamentul de azi, dominat de PSD, a dovedit că nu e capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor. E partidul care a construit o legislație penală menită să îi protejeze pe infractori”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Declarația președintelui vine în contextul în care Laura Codruța Kovesi a câștigat la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA. CEDO a stabilit că fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție i-a fost încălcat dreptul de a merge în instanță pentru a se apăra, drept garantat de articolul 6 § 1 din Convenție.

DETALII AICI: Decizie tranșantă de la CEDO: demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă

" "

3 comentarii la “Klaus Iohannis: Decizia CEDO nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR e și mai puternic zdruncinată

  1. nu este nimeni altcineva de vina ca duduca laura a fost data afara. cine a pus ultima semnatura ? iohannis.
    asa ca, mai lasati cleveteala retorica si paguboasa. fara nici „un dar ia uite cine l-a convins sa semneze,saupsd-ul e de vina”.
    iohannis e de vina! el a semnat. punct si fara de la capat.

  2. Nu l-au convins pe domnul presedinte, P.S.D si C.C.R, l-au obligat pe presedinte sa o demita pe Laura Kovesi. L-au amenintat si cu demiterea si in toate felurile si pana la urma a fost obligat sa o demita. Nu suntem toti prosti si taca-va macar acum gura, perversilor si ipocritilor. Felul in care l-au obligat pe domnul presedinte sa faca aceasta demitere sunt sigura ca l-a durut foarte mult, dar nu a avut nici o scapare. Rusine sa va fie ca acum veniti cu ultima semnatura, etc…………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *