Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, decizie de ULTIMĂ ORĂ privind „Superimunitatea“ avocaţilor

stirileprotv.ro

Preşedintele României Klaus Iohannis a semnat vineri, 24 martie, decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Concret, vorbim de o lege care ar urma să acorde superimunitate avocaţilor.  –

În octombrie 2016, Legea care reglementeaza meseria de avocat a fost adoptată de Camera Deputatilor.

Prin cele mai recente modificari aduse formei legii s-a eliminat conditia informarii „de indata” asupra interceptarii realizate, iar decanul baroului sau un reprezentant al acestuia nu mai trebuie sa fie prezent la efectuarea perchezitiilor in biroul avocatului.

In continuare, „raportul” dintre avocat si client nu poate face obiectul unei interceptari si nu pot fi ridicate inscrisurile care contin comunicari intre client si avocatul sau si inscrisurile care contin consemnari efectuate de catre avocat cu privire la aspecte referitoare la apararea clientului, potrivit Realitatea.net

Comisia juridica introdusese in acest sens o exceptie pentru situatia in care „din probe rezulta suspicunea rezonabila ca avocatul a comis infractiuni in exercitarea activitatilor specifice profesiei”, insa aceasta nu a trecut de plen, la propunerea deputatului UDMR Mate Andras.  

Legea a fost adoptata cu 237 voturi „pentru” si mergea, la vremea respectivă, la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *