Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, declarații de presă după consultările cu partidele: Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici este JALNICĂ

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după consultările cu PSD la Palatul Cotroceni, că social-democrații sunt vinovați pentru situația din justiție, asupra căreia dă asalturi de când au venit la guvernare.

„Au venit la consultări cei delegați de PSD, am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările la legile justiției, despre abordarea generală. Cred că nu este o surpriză pentru nimeni dacă spun că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite. După părerea mea, justiția a ajuns în situația de acum din vina PSD. PSD dă asalturi asupra justiției de la începutul mandatului lor. PSD este vinovat pentru că se discută foarte mult despre justiție în termeni de îngrijorare și de preocupare. Românii sunt îngrijorați, se tem că PSD va subjjuga politic justiția românească. Sunt convins că PSD e vinovat de faptul că România nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine”, a spus Iohannis.

”Am discutat foarte pe scurt și despre referendum. Am zis că aștept un răspuns cât se poate de rapid și pozitiv la scrisoarea mea de consultare. Este nevoie de referendum și vom avea referendum pe 26 mai.

Din delegația PSD-istă au făcut parte și două persoane foști deținuți politici. Mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi. Am auzit două povești de viață cutremurătoare. Torționarii comuniști trebuie să fie trași la răspundere și să suporte consecințele legii. Dar, încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici pentru a-și legitima asaltul la Justiție este o încercare jalnică. Nu îmi imaginez că cineva care a fost nedreptățit în perioada comunistă, cineva de care și-au bătut joc comuniștii, își dorește altceva decât o Justiție independentă și dreaptă. Și pentru că românii trebuie să dea un răspuns, convoc acel referendum.

Ar fi trebuit să participe la consultări și reprezentanții ALDE. Ei nu au venit. ALDE nu este interesat de un dialog cu președintele României”, a mai spus președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *