Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, despre 10 august: Trebuie să vedem cine a dat comanda politică la așa ceva

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, la campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale, a afirmat că are nevoie de un semnal de susţinere din partea românilor şi a subliniat că statul ‘trebuie reconfigurat’, întrucât ‘PSD a dus România aproape de eşec’.

Klaus Iohannis a făcut referire şi la protestul anunţat în Piaţa Victoriei.

10 august – acum un an s-a întâmplat ceva ce a început foarte frumos. Românii au venit să demonstreze paşnic, după aceea am intrat într-una din marile tragedii post-decembriste. Guvernul pesedist şi-a atacat propriii cetăţeni cu bâte, gaze lacrimogene, români care au demonstrat paşnic au fost atacaţi de Guvernul României. Eu nu-mi doresc să se mai întâmple aşa ceva niciodată„, a declarat şeful statului.

El a adăugat că evenimentele din urmă cu un an trebuie elucidate şi şi-a exprimat speranţa că Guvernul se va abţine la protestul de sâmbătă de la acţiuni de forţă.

Trebuie să vedem cine a dat comanda politică pentru aşa ceva, ceva inimaginabil, şi îmi doresc tare mult că dacă astăzi are loc o manifestare de comemorare a ce s-a întâmplat anul trecut să fie frumoasă, paşnică şi sper foarte mult ca de data aceasta Guvernul să se abţină de la acţiuni de forţă şi să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm„, a arătat Iohannis, potrivit Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *