Skip to content
Internațional

Klaus Iohannis, despre scrutin prezidenţial american: Indiferent de coloratura politică, SUA susțin dezvoltarea relației cu România

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, la Cotroceni, un mesaj înainte de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.

Alegerile din SUA reprezintă un moment de referinţă în plan geopolitic. Din perspectiva României, relaţia cu SUA rămâne fundamentală, aprofundarea şi extinderea parteneriatului strategic fiind un pilon al politicii noastre externe şi de securitate. Administraţia SUA, indiferent de coloratura politică, a susţinut permanent dezvoltarea relaţiei cu România pe toate palierele. A crescut semnificativ nivelul de conştientizare a importanţei strategice a Mării Negre atât în SUA, cât şi la nivelul NATO şi am dezvoltat o viziune comună România-SUA cu privire la acest spaţiu”, a declarat Klaus Iohannis.

Americanii se prezintă marţi la urne pentru a-şi alege preşedintele după o campanie acerbă şi divizantă, un scrutin în care actualul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, încearcă să depăşească avansul pe care rivalul său, democrat Joe Biden, îl are în sondaje, şi să câştige un nou mandat de patru ani, transmite Reuters.

Președintele Klaus Iohannis a explicat că a discutat cu experții și este posibil ca formula pe baza căreia se stabilește incidența la nivelul fiecărui județ să fie rafinată, în așa fel încât să țină cont de mai multe elemente, asta pentru că avem județe în care se testează masiv și altele în care se testează extrem de puțin.

Da, este o temă pe care am discutat-o și astăzi am discuta-o cu responsabilii de resort. În același timp, i-am rugat să verifice cum se poate ține cont de anumite cifre. Noi trebuie să ținem cont de anumiți factori: numărul de persoane care se prezintă la urgență, numărul de oameni care se infectează, numărul deceselor.

Această formulă conform experților este una bună și dă rezultate, dar eu cred că o astfel de formulă poate fi rafinată. Solicitarea mea a fost analizăm un pic mai în profunzime.”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *