Skip to content
Internațional

Klaus Iohannis, discuție cu Recep Erdogan: Ca parteneri și vecini la Marea Neagră, coordonarea este cheia

presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a discutat joi cu omologul său turc, Recep Erdogan, privind situația de securitate din regiunea noastră.

Șefii de stat au stabilit că se vor întâlni la summit-ul NATO de la Bruxelles, care va avea loc săptămâna viitoare. Președintele României a adăugat că discuția a urmărit și subiectul sectorului energetic, potrivit Digi24.

Pe contul său de Twitter, Klaus Iohannis a subliniat necesitatea cooperării dintre cele două state, „ca parteneri și vecini la Marea Neagră”.

„Am avut o discuție aprofundată cu președintele Recep Erdogan privind situația de securitate din regiunea noastră, inclusiv în pregătirea viitorului Summit NATO. Ca parteneri și vecini la Marea Neagră, coordonarea este cheia. Am discutat, de asemenea, modalități de a intensifica dialogul în sectorul energetic”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat un summit extraordinar al liderilor ţărilor din Alianţa Nord-Atlantică la 24 martie la Bruxelles. Summitul va aborda consecințele invadării Ucrainei de către Rusia.

„Sprijinul nostru ferm pentru Ucraina şi întărirea capacităţii de descurajare şi a apărării NATO în faţa noii realităţi pentru securitatea noastră„, a transmis Stoltenberg printr-un comunicat de presă. Potrivit Casei Albe, preşedintele american Joe Biden va participa la summitul de pe 24 martie, pentru a reafirma „angajamentul ferm” al SUA faţă de aliaţii lor din NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *