Skip to content
Politică

Klaus Iohannis anunță cine va fi în fruntea Guvernului după 16 noiembrie

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat astăzi într-un interviu acordat dcnews.ro că dacă va ajunge la Cotroceni nu va schimba Guvernul, pentru că preşedintele nu poate face acest lucru.

„E clar că preşedintele nu poate revoca prim-ministrul. Modalitatea cea mai clară este moţiunea de cenzură. Dar da, îmi doresc o schimbare. Sunt preşedintele PNL şi îmi doresc guvernul PNL. Acest lucru se poate intampla în 2015 prin moţiune de cenzură sau se poate întâmpla în 2016 după alegerile parlamentare, când vom lua majoritatea. Imediat ce voi deveni Preşedintele României, se va găsi tot guvernul PSD”, a precizat Klaus Iohannis marți.

Trebuie precizat că conducerea ACL l-au desemnat pe Cătălin Predoiu pentru a ocupa funcția de premier, în cazul în care Klaus Iohannis ajunge la Cotroceni.

De altfel, subiectul viitorului premier, în cazul în care actualul președinte al PNL ajunge în fotoliul de la Cotroceni, a stârnit o oarecare dispută în interiorul ACL. Omul doi din PNL a precizat că Iohannis ”va coabita 100% cu Victor Ponta”, iar această poziție pare să îi fi deranjat pe destul de mulți lideri politici, mai ales din rândul PDL.

7 comentarii la “Klaus Iohannis anunță cine va fi în fruntea Guvernului după 16 noiembrie

  1. … sau se poate întâmpla în 2016 după alegerile parlamentare, când vom lua majoritatea. …
    Iohannis, cum vei lua TU majoritatea ??? Ca vei avea calitatea de presedinte, adica nu mai trebuie sa fii partizanul unui partid. Adica ne spui in fata ca vei face tot cum face Basescu pentru Udrea si PMP ??? Campanie electorala pentru partidul tau ??? Incep sa-i cred din ce in ce mai mult pe cei ce spun ca ori nu ai citit niciodata Constitutia Romaniei, ori nu intelegi limba romana deloc ! Si atunci, ce hal de presedinte vrei tu sa fii ??? Tot ca Basescu ? Nu, multumim ! Poate la tine, la Sibiu, cat i-oi mai pacali si pe aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *