Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, după ce patru copii au fost luați de viitură în Prahova: Autoritățile responsabile să ia toate măsurile care se impun.

Președintele Klaus Iohannis cere autorităților să ia toate măsurile pentru a-i ajuta pe românii afectați de inundațiile din ultimele ore. Într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Administrația Prezidențială, șeful statului precizează că ”a aflat cu profundă durere” de faptul că în Prahova trei copii și-au pierdut viața după ce au fost luați de ape, iar al patrulea este în continuare dat dispărut.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia și-au pierdut viața trei copii și al patrulea este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familia îndurerată în aceste momente grele și de toți cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor care au afectat România în ultimele ore.

Preşedintele României solicită autorităților responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin.
Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare”, se arată în comunicatul de presă al Președinției.

Patru copii din judeţul Prahova au fost luaţi de o viitură cu tot cu casa în care locuiau. Trei dintre ei au fost găsiţi de salvatori morţi în apele învolburate, iar un al patrulea este căutat în continuare. Între timp hidrologii au emis un nou cod roşu de inundaţii pentru judeţele Prahova şi Ialomiţa, iar meteorologii au dat un cod portocaliu de ploi torenţiale şi furtuni în patru judeţe din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *