Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, după exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”: Este extrem de important să aibă loc astfel de exerciții pentru a verifica și a crește gradul de interoperabilitate

Inquam Photos/George Calin

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, după ce a asistat împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”, de la Smârdan, că este impresionat de felul în care s-a desfășurat exercițiul, subliniind că acțiunile de acest fel reprezintă pregătiri pentru misiuni de apărare.

Klaus Iohannis: Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții

”Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții ca să încurajăm forțele noastre care lucrează împreună.

Am asistat la acest exercițiu. Ați observat, cu siguranță că astăzi, în exercițiu, au fost forțe din România și din Polonia. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din brigada multinațională. Este extrem de important să aibă loc astfel de exerciții pentru a verifica și a crește gradul de interoperabilitate, adică să lucreze bine împreună, să se cunoască reciproc, să învețe cum să se conecteze unii cu ceilalți și să fie capabili să execute misiuni de luptă”, a spus Klaus Iohannis.

În acest context, șeful statului a ținut să precizeze că misiunile de luptă se concentează pe componenta de apărare.

„Când vorbim despre misiuni de luptă, trebuie să fiu foarte clar: noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe Flacul estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare.

Ieri am condus împreună un summit al Formatului București (B9). Am discutat în pregătirea Summit-ului NATO care va avea loc peste o lună și, împreună cu domnul președinte, am dorit astăzi să venim și să vedem cum se pregătesc, în teren, oamenii noștri. Sunt impresionat, exercițiul a funcționat foarte bine și îi felicit pe toți”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *