Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Vă asigur, niciun român nu trebuie să se teamă

presidency.ro

Într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul Rusiei în Ucraina și a precizat că nici un român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. Șeful statului a susținut și că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina.

„Din păcate, în această dimineață Rusia a ales calea complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent. Azi, la eforturile comunității internaționale de dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele ucrainene. Azi, Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia e agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul. Întreaga planetă vede azi acest adevăr. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei. În ultimele săptămâni, SUA, NATO și UE au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată și a pledat mereu pentru continuarea dialogului pentru detensionare. Niciodată nu este prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși grava criză e cea diplomatică.

Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflict. Dar vă asigur: nici un român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile: intrarea în NATO și UE, parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o umbrelă extrem de solidă.

Subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Voi lua toate măsurile care se impun pentru ca securitatea cetățenilor români să nu fie afectate sub nici o formă. Din 26 ianuarie, în ședința CSAT, am analizat toate scenariile posibile pentru a fi pregătiți. Am discutat și azi la CSAT despre evoluții și măsurile ce trebuie luate urgent. România e pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare ale unui eventual conflict de durată”, a declarat Klaus Iohannis.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în contextul în care Rusia a atacat Ucraina, joi dimineață.

 

2 comentarii la “Klaus Iohannis, după ședința CSAT: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Vă asigur, niciun român nu trebuie să se teamă

  1. @ Mulți lideri politici și de interese, „spermatozoizi globali” care, „mușcați de păianjenul puterii”, ca Spider-Man, vor să salveze lumea cu vaccinuri și arătându-și resursele războinice, ? Pare și că ameridienii au reușit să își valorifice cultura mai bine decât alte civilizații, chiar și la nivel global, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *