Skip to content
Politică

Klaus Iohannis: E nevoie de investiții substanțiale în infrastructură și bani avem. Dacă la planuri stăm bine, la implementare mai avem ceva de lucru

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că e nevoie de investiții substanțiale în infrastructură, motiv pentru care în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost alocate sume consistente pentru acest domeniu. Separat, România are la dispoziție și alte fonfuri europene. Banii, deci, există, mai e nevoie de strategii și de implementare. Șeful statului a mai precizat că stăm bine la capitolul planificare, dar nu și la punerea în practică.

Șeful statului a participat, joi, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei.

Klaus Iohannis, despre fondurile europene destinate investițiilor în infastructură

„E nevoie și de investiții substanțiale în infrastructură. Această nevoie a fost recunoscută de noi și, de aceea, am lucrat luni de zile împreună cu Guvernul și am conceput un plan – Planul Național de Redresare și Reziliență – care prevede sume importante pentru investiții în transport și nu doar investiții în drumuri, ci inclusiv investiții semnificative în infrastructura pentru transportul alternativ, deci mersul pe jos, cu bicicleta, cu trotineta. 

Prevede sume importante pentru achiziții de mijloace de transport în comun moderne, nepoluante. Toate acestea trebuie puse în practică într-un timp record, într-un timp foarte scurt, până în 2026.

În afară de aceste sume, care sunt foarte importante, avem la dispoziție și celelate fonduri europene. Suntem, putem spune așa, foarte departe de problemele pe care le-am avut în anii ’90 sau la începutul anilor 2000, când bani pentru invesiții nu au fost. Acum bani sunt. E nevoie de planuri, strategii, de proiecte și de implementare. Dacă la primele stăm bine, la implementare mai avem ceva de lucru și dacă ne străduim cu toții, atunci în puțini ani lucurile vor arăta mult mult mai bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *