Skip to content
Politică

Klaus Iohannis a fost la Festivalul Internaţional George Enescu: Este o sărbătoare a muzicii

Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, după ce a participat la un concert susţinut de dirijorul Cristian Măcelaru şi Orchestra Naţională a Franţei, că Festivalul Internaţional George Enescu ”este o sărbătoare a muzicii şi o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre şi dirijori renumiţi”

Festivalul Internaţional George Enescu este o sărbătoare a muzicii şi o bucurie a reîntâlnirii cu cele mai prestigioase orchestre şi dirijori renumiţi. În această seară, dirijorul @CristiMacelaru şi Orchestra Naţională a Franţei au adus un omagiu vibrant operei lui George Enescu”, a scris, marţi seară, Klaus Iohannis pe Twitter.

Măcelaru, în prezent în al doilea sezon al său ca dirijor principal al Orchestrei Simfonice de Radio a Germaniei de Vest, este una dintre vedetele în ascensiune ale lumii dirijorale, informează news.ro.

Numit director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei din Paris începând cu septembrie 2021, a început de fapt acest rol cu un an mai devreme, efectiv la 1 septembrie 2020. În ianuarie 2020, Măcelaru a primit primul său Premiu Grammy pentru dirijarea înregistrării sub egida Decca Classics a Concertului pentru vioară de Wynton Marsalis cu Nicola Benedetti şi Orchestra Philadelphia.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *