Skip to content
" "
Politică

Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, care face o vizită oficială în România. Cei doi şefi de stat au evaluat posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda cooperarea bilaterală, pe toate domeniile de interes comun, în special în cel economic, scrie News.ro.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, vizita oficială a preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, are loc la invitaţia omologului român.

" "

Vizita înaltului oficial în România se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, cei doi şefi de stat având contacte dese în cadru multilateral, inclusiv cu ocazia Forumului la nivel înalt Africa-Europa (Viena, 17-18 decembrie 2018), a Conferinţei de Securitate de la München (15-16 februarie 2019) şi a Forumului UE-Liga Statelor Arabe (SharmEl-Sheikh, 23 februarie 2019). Totodată, vizita oficială a Preşedintelui Abdel Fattah El-Sisi reflectă soliditatea relaţiei bilaterale, precum şi faptul că Egiptul, factor important în asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, este unul dintre prietenii tradiţionali ai României în regiune„, arată sursa citată.

Cei doi şefi de stat au trecut în revistă realizările celor două ţări din perspectiva exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi de către Egipt a Preşedinţiei Uniunii Africane.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *