Skip to content
Politică

Klaus Iohannis îl va decora pe Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, luni, la ora 18

Facebook/Adrian Zuckerman
" "

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va decora pe ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce, într-o ceremonie care va avea loc luni, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18.

Administrația Prezidențială anunța, în 13 ianuarie, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a ambasadorului Adrian Zuckerman.

" "
" "

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 13 ianuarie a.c., decretul de decorare a Excelenței Sale domnul Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. 

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanțială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră şi Statele Unite ale Americii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce Excelenței Sale domnului Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București”, se arăta în comunicatul Administrației Prezidențiale.

În 11 ianuarie, diplomatul a fost primit de Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, în vizita de rămas-bun.

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea părții române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Cu această ocazie, ministrul român de externe a trecut în revistă realizările înregistrate pe parcursul anului 2020 în cooperarea dintre România și SUA, pornind de la dialogul politic substanțial la nivel înalt și incluzând progrese concrete în domenii de interes comun, inclusiv dezvoltarea componentei economice și de energie a Parteneriatului Strategic, prin încheierea unui Acord interguvernamental în domeniul energiei nucleare civile și avansarea în identificarea de surse de finanțare pentru proiecte cu caracter strategic în acest domeniu sau proiectele majore de interconectare regională, precum Rail2Sea și ViaCarpathia.

De asemenea, a fost exprimată satisfacția comună pentru cooperarea în domeniul apărării și securității, inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării între România și Statele Unite pe o perioadă de 10 ani, care formalizează prioritățile strategice bilaterale și asigură cadrul pentru dezvoltarea capacităților și nivelului de pregătire militară.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, în acest context, importanța extinderii prezenței militare americane în România”, preciza MAE, la finalul vizitei de rămas-bun.

Potrivit MAE, printre altele, „ministrul Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea ca dialogul bilateral să continue în același ritm susținut pentru fructificarea oportunităților existente, exprimând convingerea că noua administrație americană va susține aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic cu România, ținând cont că acest obiectiv se bucură de sprijin bi-partizan.

Șeful diplomației române a evidențiat că România rămâne, la rândul său, ferm angajată în avansarea obiectivului consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a României, și extinderii prezenței și investițiilor SUA în relația bilaterală cu România, pe toate palierele – militar, politic, economic, tehnologic și altele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *