Skip to content
Politică

Klaus Iohannis îl vizitează pe arhiepiscopul Lucian Mureșan

Președintele Klaus Iohannis merge sâmbătă la Blaj, unde va participa la „Bosch Innovation Day” și se va întâlni cu arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Lucian Mureșan, potrivit Administrației Prezidențiale, citat de agerpres.ro.

Șeful statului va participa la „Bosch Innovation Day”, începând cu ora 11,00, și va vizita Catedrala „Sf. Treime” a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, unde se va întâlni cu arhiepiscopul Lucian Mureșan, începând cu ora 12,20.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de decorare a cardinalului Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Arhieparhiei de Făgăraș și Alba Iulia și întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma.

Șeful statului a conferit Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Ofițer cardinalului Lucian Mureșan, cu prilejul aniversării a 25 de ani de episcopat.

Decorarea a fost făcută ”în semn de înaltă apreciere pentru demnitatea, curajul și smerenia creștină de care a dat dovadă, pentru contribuția deosebită la dezvoltarea relațiilor dintre România și Sfântul Scaun și pentru grija constantă acordată consolidării raporturilor interconfesionale în România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *