Klaus Iohannis în Kenya, ziua 2: Discuții despre „o serie de probleme presante de mediu”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat marţi, cu prilejul vizitei în Kenya, „o vizită de lucru la Biroul Naţiunilor Unite de la Nairobi (UNON), sediul african al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi centru de promovare a multilateralismului şi dezvoltării durabile”.

„Discuția privind schimbările climatice a fost centrată pe importanța unei tranziții verzi ordonate și echitabile pentru toate statele lumii, pe creșterea economică verde și generarea de locuri de muncă”, precizează comunicatul Palatului Cotroceni.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că „România are o biodiversitate bogată pe care dorim să o protejăm, dar că ne confruntăm cu provocări la nivel naţional şi european”. „De exemplu, reconcilierea protejării biodiversităţii cu dezvoltarea unor proiecte energetice esenţiale pentru a atinge neutralitatea climatică şi pentru securitatea energetică. Experţii UNEP au fost invitaţi să coopereze mai strâns cu România în găsirea unor soluţii la crizele interconectate ale schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii”, se mai arată în documentul emis de administrația prezidențială.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: