Skip to content
Politică

Klaus Iohannis intervine în disputa pe tema bugetului. Întâlnire de ULTIMĂ ORĂ la Vila Lac

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis intervine în disputa privind tema bugetului pentru 2021. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că șeful statului i-a invitat luni seara, ora 18.00, la Vila Lac pe premierul Florin Cîțu și pe liderii coaliției de guvernare.

Premierul Florin Cîțu a susținut luni dimineață că nu există tensiuni în coaliție pe tema bugetului pentru 2021.

„Toate aceste discuții (din spațiul public – nr.r.) sunt pentru că oamenii nu știu să citească un buget sau vor să facă scandal”, a spus luni premierul.

Referitor la informațiile privind nemulțumirile ministrului Sănătății în privința banilor alocați, Cîțu a spus că bugetul ministerului este mai mare decât anul trecut.

„Bugetul Ministerului Sănătății e mai mare decât anul trecut. Anul trecut a fost an de pandemie, dacă într-un an normal avem mai mult decât într-un an de pandemie, înseamnă că banii sunt acolo. Uitați-vă, sunt 11,4 miliarde mai mulți”, a spus premierul. „Mie nu mi s-a plâns ministrul Sănătății”, a adăugat el.

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că miniștrii USRPLUS sunt nemulțumiți de fondurile care ar urma să revină ministerelor ocupate de aceștia și amenință că nu votează bugetul dacă nu vor primi mai mulți bani. Este vorba despre ministerele Sănătății, Economiei, Transporturilor și Fondurilor Europene.

Facem precizarea că proiectul bugetului mai are nevoie de avizul Consiliul Economic şi Social şi de avizul consultativ al CSAT. După care va merge în Parlament, unde coaliţia de guvernare a pregătit modificări pentru sporurile bugetarilor.

CITIȚI ȘI: O nouă ședință a coaliției de guvernare, după ce miniștrii USRPLUS au amenințat că nu votează bugetul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *