Skip to content
Politică

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Israelului

În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni președintele Klaus Iohannis l-a decorat, joi, pe ambasadorul Statului Israel în România, Dan Ben-Eliezer, informează agerpres.ro.

Șeful statului i-a acordat diplomatului israelian, care își încheie misiunea la București, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce.

Ambasadorul israelian la București s-a declarat onorat de decorația primită, adăugând că pentru el reprezintă „un punct culminant a cinci ani extrem de importanți și de interesanți din cariera sa diplomatică, aici, în România”.

Mă simt atașat nu numai de țară, dar și de poporul român. Trebuie să vă spun că pentru mine acești ani au fost interesanți nu doar din punctul de vedere al carierei, ci și din punctul de vedere al rădăcinilor mele, pentru că familia mea este originară din Iași. Așa că pentru mine, venind în România, a fost ca un voiaj la origini, înapoi la rădăcini„, a afirmat Dan Ben-Eliezer.

Diplomatul s-a declarat mândru de faptul că, în calitatea sa, a contribuit la relațiile excelente existente între cele două state și a mulțumit oficialităților române pentru sprijinul acordat.

Voi păstra întotdeauna în amintire cu foarte mare plăcere perioada petrecută aici în România și voi împărtăși din cunoștințele mele și din ceea ce simt pentru România, atât cu poporul Statului Israel, cât și cu celelalte țări. (…) Voi continua să fiu nu doar un ambasador al Statului Israel în România, ci și un ambasador al României în Statul Israel„, a mai spus Dan Ben-Eliezer.

La evenimentul de la Cotroceni a fost prezent și Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *