Klaus Iohannis l-a numit pe George-Gabriel Bologan în funcţia de consilier prezidenţial 

Sursă foto: Facebook/ Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni, decretul pentru numirea în funcţia de consilier prezidenţial a lui George-Gabriel Bologan, la data de 6 februarie 2024, acesta luându-i locul lui Bogdan Aurescu. Bologan a fost ambasador al României în Italia din 2016, iar din 2022 ambasador al României în Spania.

Administraţia Prezidenţială arată că acesta are ”o bogată carieră în diplomaţie şi a parcurs toate etapele profesionale, de la ataşat până la cea de reprezentant al României cu gradul diplomatic de ambasador”.

George-Gabriel Bologan a fost ambasador al României în Italia din 2016, iar din 2022 ambasador ambasador al României în Spania.

”Ca ambasador în Italia, a organizat prima vizită de stat după 46 de ani în anul aniversării a unui veac de unitate naţională (2018), consolidând relaţiile bilaterale şi creând o punte solidă între cele două ţări. Ca ambasador în Spania, a promovat relaţiile economice şi comerciale dintre cele două ţări, consolidând parteneriatele şi facilitând schimbul de experienţă în diverse domenii. A organizat prima şedinţă comună a celor două Guverne din istoria celor două ţări, în cadrul căreia partea spaniolă a făcut anunţul deschiderii pentru semnare a unui Acord privind dubla cetăţenie, lucru deosebit de important pentru conservarea aspectului identitar pentru românii care doreau şi cetăţenia spaniolă”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat săptămâna trecută decretul privind eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a alui Bogdan Aurescu, începând cu data de 1 februarie, după alegerea acestuia în calitate de judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL