Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Prim-ministrul landului Baden-Württemberg

Sursa foto: Facebook - Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul landului Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, acesta exprimându-şi susţinerea fermă pentru aderarea cât mai rapidă a României la spaţiul Schengen, care va contribui la asigurarea creşterii schimburilor economice.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că vizita Prim-ministrului Winfried Kretschmann reprezintă o oportunitate excelentă de a consolida cooperarea şi dialogul româno-german, punând în evidenţă relaţiile politice, economice şi culturale strânse dintre România şi Baden-Württemberg, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat oficial.

”Cei doi înalţi oficiali au exprimat sprijinul pentru dezvoltarea cooperării în domeniile politic, economic, cultural, social şi educaţional, inclusiv pentru extinderea proiectelor de succes privind educaţia profesională duală. Accentul a fost pus şi pe oportunităţile de dezvoltare a investiţiilor din Baden-Württemberg în economia românească şi pe continuarea cooperării în cadrul oferit de Strategia UE pentru regiunea Dunării. În acest context, Prim-ministrul Winfried Kretschmann şi-a exprimat susţinerea fermă pentru aderarea cât mai rapidă a României la spaţiul Schengen, care va contribui la asigurarea creşterii schimburilor economice”, precizează Cotroceniul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: