Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, la Bruxelles: Flancul Estic trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia. Pentru noi, R. Moldova este foarte importantă

presidency.ro

Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, joi seară, la Bruxelles, după ce a participat la Summitul NATO și la reuniunea Consiliului European.

Asta am subliniat-o atât la NATO, cât și în cadrul Consiliului, Flancul Estic trebuie consolidat. Flancul Estic trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia și Flancul Estic trebuie să fie puternic. O apărare puternică pe Flancul Estic este singura garanție pentru noi, pentru întreaga Europă. Aceste chestiuni sunt foarte clare”, a spus șeful statului român.

Pentru România, a continuat președintele Klaus Iohannis, Republica Moldova este foarte importantă.

Ar mai fi, totuși, de menționat ceva ce credem noi în România că este important. Nu suntem singuri, avem vecini, avem Parteneriatul Estic, pentru noi Moldova este foarte importantă. Ne preocupă, îi ajutăm și îi convingem și pe alții să facă același lucru. Chiar astăzi am avut o serie întreagă de discuții în care am explicat de ce trebuie să ajutăm Moldova, care sunt problemele acolo și cum putem să ajutăm. Este într-o situație similară și Georgia, este într-o situație complicată vestul Balcaniului. În acest fel, am atins subiectele care ne preocupă”, a adăugat Președintele României, conform b1tv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *