Klaus Iohannis participă la Conferința privind Schimbările Climatice, la Dubai

klaus iohannis
Sursa foto: Inquam / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis participă, începînd de sâmbătă, la cea de-a 28-a Conferinţă a Statelor parte la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), care are loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Şeful statului va susţine mai multe alocuţiuni la acest eveniment, care se va încheiea luni, 4 decembrie, urmând să susţină necesitatea implementării de urgenţă a angajamentelor deja asumate cu privire la combaterea schimbărilor climatice, transmite Administraţia Prezidenţială.

Reprezentarea la COP28 este una la cel mai înalt nivel, până în prezent peste 140 de şefi de stat şi de guvern confirmând participarea şi urmând să aibă declaraţii naţionale la Summitul Global privind Acţiunea Climatică, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Intervenţiile naţionale, limitate la aproximativ trei minute de regulile ONU, având în vedere numărul foarte mare de vorbitori, vor iniţia negocierile care urmează la COP28 pe parcursul întregii Conferinţe care va dura două săptămâni şi la care sunt aşteptaţi zeci de mii de negociatori, reprezentanţi ai guvernelor, întreprinderilor, ONG-urilor şi mediului academic şi de inovare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: