Skip to content
Sibiu Știri locale

Klaus Iohannis, la slujba de la Biserica Evanghelică din Sibiu

Inquam Photos/George Calin

UPDATE 12.20

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, după ce a participat la slujba de la Biserica Evanghelică din Sibiu, că renovarea acestei biserici este o lucrare impresionantă, iar comunitatea săsească este activă, vie, menţionând că oraşul arată din ce în ce mai bine.

Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică şi sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine„, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a menţionat că „întreaga biserică are o altă atmosferă”, fiind „mai caldă”. „Mi s-a părut şi mai primitoare, este o realizare foarte frumoasă„, a adăugat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia, Carmen, participă duminică la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu, cu această ocazie având loc şi inaugurarea lăcaşului de cult după renovare.

Ne bucurăm mult că, după patru ani de renovare, astăzi lucrările de renovare se apropie de sfârşit şi putem inaugura deja biserica noastră. Am avut noroc cu o donaţie destul de consistentă din partea unui enoriaş din Germania şi cu multe alte donaţii care au contribuit la această renovare, partea cea mare a putut veni dintr-un proiect european.

Proiectul acesta este peste 21 de milioane de lei. Invităm pe toată lumea, începând chiar de astăzi, să viziteze biserica. Vor fi ghizi care îi conduc„, a declarat duminică prim-preotul Bisericii Evanghelice, Killian Dorr.

El a spus că l-a invitat pe preşedintele Klaus Iohannis la slujba de inaugurare, pentru că este membru în parohia sa. Noutatea constă în faptul că, în urma renovării, „unele vestigii arheologice sunt marcate în pardoseală şi unele şi mai importante sunt prezentate sub o sticlă in situ„. Biserica Evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. A fost ridicată în secolul XIV, pe locul unde exista o veche biserică încă din secolul XII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *