Klaus Iohannis, la UE sau la NATO? Nicolae Ciucă: ”Oricare dintre cele două poziții este cât se poate de onorabilă”

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Liderul PNL a vorbit despre motivul pentru care au fost modificate datele alegerilor. Fostul premier a explicat că, unul dintre raționamente a fost că este necesar ca alegerilor prezidențiale să li se acorde importanța cuvenită.

Ce spune Nicolae Ciucă despre viitorul politic al lui Klaus Iohannis

Președintele Senatului a explicat că este nevoie ca românii să înțeleagă ”pentru ce se face campanie” electorală și astfel s-a ajuns la soluția ca alegerile prezidențiale să fie devansate pentru a nu se suprapune cu alegerile generale.

”Noi apreciem că e un moment cât se poate de important pentru democrația din România. Cea mai importantă funcție din România să fie aleasă în mod distinct de celelalte alegeri”, a declarat Nicolae Ciucă la Digi24.

Nicolae Ciucă a dezvăluit și dacă, în contextul în care, după prezidențialele din septembrie, România va avea practic doi președinți,

unul ales și unul în funcție, Klaus Iohannis.

În același timp, nu trebuie să speculăm acest aspect. Sunt etape care trebuie parcurse, trebuie să aibă loc alegerile europarlamentare să vedem care sunt scorurile familiilor politice din care facem parte și, în funcție de aceste scor, să putem să vedem dacă există posibilitatea negocierii unei astfel de funcții.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL