Skip to content
Politică

Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor schimbarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor schimbarea lui Vlad Voiculescu de la vârful Ministerul Sănătății, au declarat surse politice pentru PS News.

În PNL deja au început să apară nume care l-ar putea înlocui pe Vlad Voiculescu, în contextul conflictului dintre șeful de la Sănătate și Cîțu. Astfel, zilele acestea este vehiculat numele lui Cătălin Cîrstoiu, noul director al Spitalului Universitar din București, ca variantă înlocuitoare pentru Voiculescu. Cătălin Cîrstoiu este finul lui Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu, care a fost 8 ani deputat PD de Argeș, dar este greu de crezut că useriștii vor ceda pentru o numire făcută din zona PNL. Luni seară, Barna a și afirmat că atât Voiculescu, cât şi ceilalţi miniştri ai Alianţei USR PLUS se bucură de o susţinere „neechivocă şi foarte clară”, semn că nu au de gând să cedeze vreun loc liberalilor, în ciuda controverselor în care sunt implicați miniștri ai Alianței.

Facem precizarea că, potrivit acordului de coaliție semnat de președinții PNL, USR PLUS și UDMR, nu există o prevedere care să îl blocheze pe premier să remanieze un ministru, fie el și de la alt partid din coaliție. Drept urmare, deși pe Cîțu nu-l împiedică nimic să schimbe miniștrii care creează prejudicii de imagine coaliției de guvernare, este puțin probabil ca un astfel de gest politic să fie adoptat acum de către premierul liberal.

De altfel, vicepremierul Dan Barna a spus recent că fiecare partid din coaliție își evaluează proprii miniștri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USR-PLUS. În replică, Florin Cîțu a spus că remanierea este doar decizia premierului, acesta având ultimul cuvânt.

DETALII AICI: Primul test al coaliției PNL-USRPLUS: schimbarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății

2 comentarii la “Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor schimbarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății

  1. USR si MINUS PLUS , sunt din păcate , adunătură de scandalagii , tot timpul critica dar niciodată nu spun daca au făcut ceva sau daca au reușit sa facă ceva bun ,de când sunt la guvernare.
    Sa știut de la început ca gașca USR-ista este ca valoare umana zero.
    Mai bine ar guverna PNL cu UDMR si sprijin PSD sau PSD cu sprijin PNL , sa dispară din peisajul politic gașca lui Barna si Ciolos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *