Skip to content
Politică

Klaus Iohannis le dă o veste extrem de proastă celor din ACL și lui Predoiu

Prezidenţiabilul creştin-liberal Klaus Iohannis anunţă că, în cazul în care va ajunge la Cotroceni, nu va recurge la nici o „soluţie imorală” pentru a-l putea numi prim-ministru pe Cătălin Predoiu şi nici nu va încheia vreun pact de coabitare cu premierul Ponta care, în opinia sa, va fi susţinut de actuala majoritate până în 2016, informează ziariștii de la gandul.info

Iohannis a adăugat că, dacă va ajunge la Cotroceni, „această majoritate parlamentară de acum va ţine până cel târziu în 2016, când vom avea alegeri generale”.
„Orice alte soluţii sunt posibile şi sunt soluţii constituţionale pe care le voi propune şi soluţii morale care ţin de partidul nostru, de noul Partid Naţional Liberal. Este dorinţa noastră de a guverna România, este dorinţa mea declarată de a avea o guvernare pe 10 ani, nu am fuzionat partidele noastre doar pentru a câştiga alegerile prezidenţiale”, a declarat șeful PNL sâmbătă la Brasov.
În ceea ce priveşte un eventual pact de coabitare, Iohannis a precizat că probabil va fi „obligat” să accepte pentru o vreme „un guvern, cel care este acum în funcţiune”.
„Însă pot să spun că la mine nu va exista nici un pact de coabitare, fiindcă o coabitare este un fel de troc politic, îi lipseşte esenţa unui bun compromis politic, care este transparenţa. Nici până în ziua de astăzi nu ne-a spus primul-ministru ce l-a determinat pe el să meargă la Cotroceni să semneze acel pact de coabitare. Ceea ce vreau eu este să arăt că se poate colabora chiar de pe poziţii doctrinare politice diferite şi voi dovedi acest lucru”, a mai spus Iohannis, probabil uitând de vizita sa recenta de la vila de protocol a lui Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *