Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, mesaj pentru britanici după atentat

caleaeuropeana.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut o  discuție telefonică  joi cu prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Theresa May, prin care și-a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său şi al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți.

Preşedintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democrației britanice, dar a abordat și situația celor doi cetățeni români răniți , în urma atacului.

„Preşedintele României a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului, evocând preocuparea pentru creşterea în amplitudine şi frecvenţă a fenomenului terorist, precum şi a gradului său de impredictibilitate.
În context, pronunțându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare și pedepsire a acestui fenomen reprobabil, Preşedintele Klaus Iohannis a amintit iniţiativa de creare a unei Curți internaționale împotriva terorismului, lansată în comun de România și Spania,”potrivit unui comunicat realizat de Administrația Prezidențială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *