Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Marea Britanie: Nu este doar o formulă de politeţe

antena3.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că statul român o să aibă grijă de cetăţenii care trăiesc în Marea Britanie şi nu o să îi lase  „undeva suspendaţi, cu un statut incert”, asigurându-i totodată pe aceştia că nu este doar „o formulă de politeţe”, ci o preocupare „foarte serioasă”.

Eu am spus de la început că, în situaţia Brexit-ului, tema cea mai importantă pentru noi sunt românii care trăiesc acolo. Nu suntem singuri. Polonia are 800.000 de cetăţeni acolo şi alţii, şi alţii. Trebuie să ştiţi că şi Marea Britanie are o preocupare foarte puternică faţă de cetăţenii ei care trăiesc în alte state. Sunt destul de mulţi care trăiesc în România, de exemplu. Practic, în toate statele europene sunt cetăţeni britanici. Şi atunci, această temă cu siguranţă va fi în atenţia tuturor şi noi o să avem grijă să negociem împreună cu celelalte state membre în aşa fel încât chestiunea cetăţenilor Uniunii Europene în Marea Britanie să fie rezolvată bine”, a răspuns  preşedintele, fiind întrebat de jurnalişti, de  modul în care vor fi ajutaţi cetăţenii români din Marea Britanie, potrivit news.ro

Preşedintele a dat garanţii sigure că românii din Marea Britanie nu vor fi lăsaţi de izbelişte, preşedintele a mai adăugat că a discutat această problemă sensibilă şi cu premierul Theresa May şi se caută soluţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *