Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, nemulțumit de sistemul de educație

Prezidențiabilul ACL a declarat sâmbătă că până în acest an nu s-a mai întâmplat să înceapă cursurile de clasa întâi fără manuale.

„Vă întreb dacă vreodată a existat clasa întâi fără manuale? Uite, acum există. Vă întreb dacă vi se pare o soluție bună dacă din toți tinerii care termină clasa a douăsprezecea și doar jumătate trec bacalaureatul, iar jumătate nu. Ce fel de sistem de educație este ăsta care își permite să trimită o jumătate de generație nici nu știm unde, nici măcar guvernanții nu și-au pus problema unde ar merge acei tineri care din varii motive nu au reușit să treacă bacul. Pentru toate problemele din educație, din sănătate, președintele poate să-i facă pe specialiști să găsească soluția, dar în practică trebuie să o pună Guvernul. Din acest motiv eu îmi doresc un Guvern de dreapta și un președinte de dreapta pentru cel puțin 10 ani în România„, a transmis Iohannis. 

2 comentarii la “Klaus Iohannis, nemulțumit de sistemul de educație

  1. Aşa Klausică, ceartă-i pentru manuale! Păi, din ce o să mai faci meditaţii? Nu contează că firmele PDL-iştilor fac contestaţii pentru manuale numai ca să nu poată fi tipărite, contează că ai tu ce citi la microfon. Dă-i bătaie Klausică, citeşte mai repejor, nu de alta, dar trece campania.

  2. Groparul sistemului educational romanesc este Ecaterina Andronescu, persoana politruca ce are nesimtirea sa vina si sa dea mereu lectii despre cum sa mearga sistemul. Pentru cei care nu stiu, enumer cateva dintre masurile luate in cele trei ocazii in care a fost ministru si in care nimic bun nu a lasat in urma, decat mizerii. Deci, amintesc la intamplare: a desfiintat scolile profesionale, a transformat fostele SAM in licee (si toti elevii intrati cu mediile 2 si 3 la capacitate s-au trezit la liceu si dupa 4 ani de unde bac) incat abia acum se incearca ceea ce a stricat pe 12 ani, a dat monopol pe tiparirea diplomelor de bac incat pentru prima data in istoria tarii elevii absolventi nu au putut primi la timp diplome pentru a se inscrie la facultate: a refuzat, sa semneze ordinul prin care zeci de mii de profesori (ma mir ca nimeni nu zice nimic in presa!) urmau sa primeasca, in conditiile legii (unii ca o recunoastere la pensie) un salariu si o diploma ,,Spiru Haret” sau ,,Diploma de excelenta”, pentru performante, conf.Statutului Personalului didactic, in conditiile in care banii veneau de la consiliile locale. N-a vrut cucoana pusa de Vanghelie sa semneze. Cine a nenorocit educatia cel mai mult in ultimii 25 de ani? FSN-PSDR-PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *