Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, noi somații către Parlament și Guvern

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit marți, într-o conferință de presă, despre concluziile celor două întâlniri pe care le-a avut cu liderii din teritoriu ai liberalilor și democrat-liberalilor.

Am avut astazi doua intalniri si vrem sa va spunem pe scurt care sunt concluziile pe care le-am tras. O intalnire cu sefii de filiale si o intalnire cu grupurile parlamentare reunite. Cateva concluzii care s-au desprins de aici: Noi am inteles semnificatia votului de duminica. Romanii au dat un vot puternic, clar si am inteles, eu am inteles, colegii mei au inteles. In consecinta, cateva directii politice pe care vom merge inainte. Va vorbesc in calitate de co-președinte al PNL, pentru ca ACL nu mai exista incepand de luni”, a punctat Iohannis la sfârșitul ședințelor din PNL.

In Parlament: trebuie votata si picata legea amnistiei si gratierii. Trebuie urgent sa inceapa discutiile pe codul electoral, exista o comisie, trebuie sa se reactiveze si toate partidele trebuie sa inceapa discutiile pe codul electoral care aduna toata legislatia in materie. E nevoie de o imbunatatire neta si clara in acest domeniu.

E nevoie de un vot foarte clar in Parlament pe incuviintari venite din partea justitiei. Nu putem sa continuam in felul in care s-a lucrat, blocand prin vot in Parlament anumite demersuri ale justitiei. E in acelasi context nevoie de reluarea discutiile si urgentarea lor privind legea de simplificare a ridicarii imunitatii si incuviintarilor venite din justitie.

Renumita ordonanta 55 cu care PSD a dorit sa legalizeze traseismul e blocata in Senat. E nevoie de reluare discutiilor pe OUG.

Privind Guvernul: am vazut cu totii ca au aparut politicieni care solicita schimbarea guvernului si ne intreaba pe noi de ce nu suntem mai vocali, de ce nu cerem noi schimbarea guvenrului. Va spun clar: ce dorim noi e o schimbare a puterii in Romania, noi dorim sa preluam puterea, noi, PNL. Nu mai exista doua partide, un singur partid, Partidul National Liberal nou doreste sa preia puterea si acest lucru se va intampla in 2015 sau cel mai tarziu in 2016 cand avem alegeri parlamentare, nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD.

Asta am inteles noi de la cetatenii romani care au votat, schimbare profunda. Asteptam bugetul. E nevoie de bugetul pe 2015. Sa ne arate Guvernul de unde plateste pomenile electorale si cum vede anul 2015”, a mai precizat șeful PNL și noul președinte al României.

1 comentariu la “Klaus Iohannis, noi somații către Parlament și Guvern

  1. Da, da, da. Ponta nu trebuia sa castige alegerile, pentru ca partidul stat sa nu puna mana pe toata puterea. In cazul PNL se poate sa puna mana pe toata puterea. Dar PNL nu este partid stat, numai PSD este. Asa au cerut ai nostri tineri, care la Paris invata- sa plece PSD sa vina PNL adica Blaga, Videanu, Falca, Anastase, Flutur, Olteanu, Ialomitianu, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *