Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, o nouă ieșire în forță: Din păcate, după aproape 30 de ani, încă mai există politicieni cu reflexe autoritare

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, aflat miercuri la bilanțul Parchetului General, a făcut o serie de precizări. Concret: acesta a atras atenția că ”atacurile la adresa procurorilor au devenit din ce în ce mai virulente,când persoanele care au interese directe să scape fac legile, însăși temelia statului este afectată”

”Din păcate, după aproape 30 de ani, încă mai există politicieni cu reflexe autoritare care se consideră îndreptățiți să-și acorde privilegii.

În anul care s-a încheiat au avut loc modificări ale legislației. Ministerul Public a tras semnale de alarmă. Din păcate, opțiunea parlamentarilor a fost să ignore opiniile procurorilor și recomnadările. Guvernul insistă în practica abuzivă a OUG, vedem efecte din cele mai profunde și grave în interiorul sistemului de justiție: tentativa tot mai evidentă de control politic asupra unor parchet. Statutul procurorilor este sub asaltul politicului. Românii își doresc o țară mai bună. Românii își doresc o țară fără corupție. Interferența factorului politic în actul de justiție a devenit din ce în ce mai pregnantă Magistrații reprezintă un reper moral în societate. Rămân un susținător ferm al unei justiții independente și funcționale”, a mai susținut acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *