Skip to content
Politică

Klaus Iohannis participă la evenimentele dedicate Centenarului Armistiţiului, la Paris

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă şi duminică, la evenimentele dedicate Centenarului Armistiţiului care a pus capăt ostilităţilor din cadrul Primului Război Mondial, ce vor avea loc la Paris. Participarea are loc la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

Cu acest prilej, la Arcul de Triumf, va avea loc ceremonia Centenarului Armistiţiului, la care preşedintele României va fi prezent, alături de liderii ţărilor beligerante din Primul Război Mondial, precum şi cei ai ţărilor care au sprijinit efortul de război, informează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, totodată, la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o iniţiativă a preşedintelui Emmanuel Macron, care îşi propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului şi al cooperării contemporane, în sprijinul păcii, informează Administraţia prezidenţială.

De asemenea, cu ocazia vizitei la Paris, preşedintele României se va întâlni cu studenţi, masteranzi şi doctoranzi români din regiunea pariziană, implicaţi în cercetarea ştiinţifică. Întâlnirea, organizată la Ambasada României la Paris, este dedicată contribuţiei româneşti la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri.

Zeci de şefi de stat şi de guvern vor participa, duminică dimineaţa, la ceremonia tradiţională de la 11 noiembrie, sub Arcul de Triumf, la Paris, între care preşedintele SUA, Donald Trump, preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel.

Aproape 10.000 de membri ai forţelor de securitate urmează să fie mobilizaţi la Paris, cu scopul de a securiza comemorările de la 11 noiembrie şi Forumul Păcii, sâmbătă şi duminică, la care asistă numeroşi şefi de stat şi de guverne, a anunţat joi ministrul francez de Interne Christophe Castaner, relatează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *