Skip to content
Politică

Klaus Iohannis participă la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi, de la ora 16:00, la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic, care se va desfăşura în format videoconferinţă.

Reuniunea va fi prezidată de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care va reprezenta Uniunea Europeană alături de Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell.

" "
" "

În cadrul dezbaterilor ocazionate de reuniune, urmează a fi abordate trei teme principale care vizează cooperarea şi solidaritatea în contextul pandemiei de COVID-19, reafirmarea importanţei strategice a Parteneriatului Estic şi a valorilor sale fundamentale, respectiv realizările şi obiectivele pe termen lung post-2020 ale acestei iniţiative. În cadrul dezbaterilor, Preşedintele României va pleda pentru o politică fermă continuă de angajament a Uniunii Europene în Vecinătatea sa Estică, care poate deveni, prin progrese ale statelor partenere în domeniul reformelor asumate, un spaţiu stabil, predictibil şi prosper, compatibil cu valorile şi principiile europene”, se arată în comunicatul  Adminsitraţiei Prezidenţiale.

La reuniune vor participa şefi de stat şi de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi din cele şase state partenere din regiune – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia sprijinul consistent acordat de către România pentru Republica Moldova şi Ucraina în vederea combaterii efectelor pandemiei COVID-19, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, respectiv de aproximativ 1,75 milioane de euro, precum şi trimiterea de personal medical.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *