Skip to content
Politică

Klaus Iohannis pentru The Independent: Multe lucruri trebuie să se schimbe în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat într-un interviu pentru ziarul britanic The Independent on Sunday că are în vedere o transformare a vieții politice cât timp se va afla la putere, subliniind că „multe lucruri trebuie să se schimbe” în România.

Alegerea mea a fost cu siguranță o surpriză pentru analiști și chiar pentru proprii mei susținători, dar mai ales un șoc imens pentru cea mai mare parte a politicienilor români„, a declarat Klaus Iohannis pentru publicația britanică.

" "

Iohannis și-a început cariera ca profesor de fizică, apoi a devenit primar al Sibiului, pe care l-a transformat într-o atracție turistică, reducând aproape la zero rata șomajului, notează The Independent on Sunday. ‘Nu sunt un rebel, însă sunt un alt tip de politician‘, a afirmat el. ‘Cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care am primit un număr foarte mare de voturi‘, a mai spus președintele ales.

În ajunul alegerilor prezidențiale, majoritatea sondajelor îl dădeau câștigător pe premierul Victor Ponta, contracandidatul lui Iohannis. Premierul social-democrat a avut un avans de 10 procente în primul tur de scrutin. În al doilea tur, Klaus Iohannis a obținut aproape 55% din voturi.

Unul dintre factori a fost campania lui de mare succes pentru a atrage tinerii alegători prin ‘social media’. ‘Am fost uimit de numărul mare de susținători de pe Facebook la sfârșitul campaniei mele. Acum, aceștia sunt în jur de 1,3 milioane. Nu mi-am imaginat că voi fi politicianul numărul unu din Europa pe Facebook‘, a mai spus el.

Iohannis a afirmat că intenționează să transforme viața politică cât timp ce se va afla la putere. ‘Cred că am avut prea mult spectacol, prea multe dezbateri sterile, și nu suficiente soluții’, a subliniat președintele ales. ‘Multe lucruri trebuie să se schimbe’, a mai spus el.

La 25 de ani de la Revoluția din România care a condus la înlăturarea regimului comunist, Klaus Iohannis afirmă că, până la sfârșitul mandatului său, „România trebuie să fie o democrație care funcționează mai bine”. „Atunci nimeni nu ar trebui să pună sub semnul întrebării statul de drept din România. Sistemul de învățământ ar trebui să fie suficient de bun pentru a ne face mândri. Oamenii ar trebui să primească tratament decent în spitale, iar economia ar trebui să fie suficient de bună pentru a încuraja românii care trăiesc în străinătate să vină acasă‘, a spus în încheiere Klaus Iohannis, informează romaniatv.net.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *