Klaus Iohannis preia după dictare discursul lui Băsescu. Ce l-a sfătuit familia privind candidatura la prezidențiale

Klaus Iohannis, prezidențiabilul ACL, a oferit un interviu amplu celor de la narpa.info, în care vorbește despre cum a ajuns să intre în politică, de ce candidează la prezidențiale, cum vede justiția și evident care îi este relația cu Traian Băsescu.

Cu privire  la tema justiției, Iohannis îl laudă indirect pe mentorul său politic, Traian Băsescu, precizând că ceea ce s-a câștigat în ultimii ani și anume independența justiției trebuie să continue să fie apărata. Așa cum predică și Traian Băsescu, la fiecare ieșire publică.

”Independenţa justiţiei este un câştig al ultimilor ani, iar această realizare trebuie consolidată. Ca preşedinte al României voi apăra independenţa justiţiei şi statul de drept. Cred că sunt singurele modalităţi prin care România poate scăpa de corupţie şi poate deveni o ţară cu adevărat democratică”, explică Iohannis, parcă după dictarea lui Traian Băsescu. Spre exemplu, independența justiției, pe o scară de la 1 la 10, colegul de partid a lui Iohannis, Crin Antonescu, a precizat că ”speră să fie una peste 5”. 

Cu privire la relația cu Traian Băsescu, Iohannis, deși au fost prezentate imagini cu acesta intrând pe poarta vilei de protocol a lui Băsescu, a negat orice fel de apropiere de actualul șef al statului.

”Am spus-o foarte clar: nu am avut nicio întâlnire cu Traian Băsescu în ultimii ani. Cei care speculează pe această temă sunt adversarii mei politici care încearcă să obţină în mod necinstit beneficii electorale de pe urma unei ştiri false. ACL nu s-a făcut nici pro Băsescu, nici anti Băsescu, Traian Băsescu se află la final de mandat”, a precizat șeful PNL.

Întrebat de ce l-a sfătuit familia în această perioadă cu privire la candidatura la alegerile prezidențiale, Iohannis a explicat că  ” o decizie atât de importantă cum este candidatura pentru președinția țării nu poate fi luată unilateral. M-am consultat cu familia înainte de a lua această hotărâre și mă bucur de întreaga susținere și de sprijinul necondiționat al familiei mele în demersul, deloc ușor, de a ajunge președintele României.”

”Încrederea că pot aduce România pe un drum cu adevărat occidental și că pot reda românilor speranța. După 25 de ani de la Revoluție, este timpul unui nou început pentru România. Cred că președintele țării trebuie să fie un reper, iar România are nevoie mai mult ca oricând ca cel care va fi ales președinte în această toamnă să aibă această calitate.

Eu am demonstrat prin fapte că pot schimba lucrurile în bine, întâi în Sibiu, iar din noiembrie sunt pregătit să fac acest lucru în întreaga țară. Am un proiect de țară, eu nu cer votul cetățenilor în baza unor promisiuni goale de conținut, ci în baza unei viziuni pentru un deceniu de prosperitate și stat de drept. Eu propun un nou model de politică pentru instituția prezidențială, acela al respectului și seriozității, al competenței și rezultatelor. Reinventarea respectului e esențială, pentru că de aici pleacă respectul pentru instituții și nu putem cere nimănui în lume sa ne respecte dacă nu ne respectăm noi înșine”, a punctat Iohannis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: