Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, prezent la ceremonia de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi la ceremonia de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE, de la Ateneu, şi va rosti un discurs.

Participarea la evenimentul care va avea loc de la ora 20:00, la Ateneu, a fost înscrisă abia joi pe agenda publică a preşedintelui.

Conform site-ului Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului participă la Ceremonia de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, fiind anunţat un discurs oficial al Preşedintelui României.

Progrmaul transmis miercuri seară de Guvern anunţa căla eveniment vor rosti discursuri de deschidere Cu această ocazie, vor susţine discursuri preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, conform News.ro.

Preşedinţii Comisiei Europene – Jean-Claude Juncker, Consiliului European – Donald Tusk, Parlamentului European – Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucureşti, joi şi vineri, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE printr-un eveniment organizat joi seară, la Ateneu. Simultan cu ceremonia la care vor rosti discursuri premierul Viorica Dăncilă şi oficialii europeni, în Piaţa George Enescu este anunţată o manifestaţie, sub titulatura „Vrem Europa, nu dictatură!”.

Evenimentul de la Ateneul Român include ceremonia de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi concertul inaugural dedicat preluării Preşedinţiei rotative, susţinut de Orchestra Uniunii Europene şi de corul Filarmonicii George Enescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *