Skip to content
Politică

Klaus Iohannis, PRIMA reacție după ce Meleșcanu i-a cerut rechemarea ambasadorului George Maior

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a „văzut” scrisoarea pe care i-a transmis-o ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, prin care se cere rechemarea de la post a ambasadorului României la Washington George Maior, și a precizat că va lua o decizie „imediat” după ce se termină summitul de la Sibiu.

Am văzut această scrisoare. Imediat după ce terminăm cu summitul vom lua o decizie în această chestiune”, a spus Iohannis, la întrebările ziariștilor.

Jurnaliștii l-au întrebat dacă a citit ce i se reproșează lui George Maior în raportul Comisiei SRI conduse de PSD-istul Claudiu Manda și în care era acuzată o proximitate între fostul șef al SRI și Agenția Națională de Integritate.

„O să țin cont de toate datele care sunt la dispoziția mea și vă asigur că sunt multe”, a replicat Iohannis.

Chestionat dacă a simțit „presiunea” serviciilor secrete, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu m-am simțit confortabil în 2014 și nici în 2013 când am decis să devin membru PNL și ANI a decis să înceapă o procedură împotriva mea”.

Vom mai discuta aceste chestiuni dar nu astăzi la summit”, a comentat președintele Iohannis.

Amintim că ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat miercuri că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de rechemare de la post a ambasadorului României la Washington George Maior.

„Comisia de politică externă a Senatului a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să facă o analiză referitoare la domnul ambasador Maior. În urma acestei solicitări am făcut analiza respectivă și am trimis și la Președinție propunerea de rechemare a domnului ambasador George Maior și numirea unui nou ambasador la Washington. (Propunerea a noastră s-a bazat și pe (…) raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri personale de către domnul Maior”, a declarat, miercuri, ministrul de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *